Bror och syster som bor på gatan utanför nationalteatern i Ghana är väldigt intresserade av flygplan. Hur stora de är, hur de ser ut innuti, hur de fungerar. Finns de i olka färger? Flyger de till olika ställen? Kan man sova i flygplan?

När min avresa från Ghana kom närmare, så blev flygplansfrågorna mer konkreta. Vilket flyplan skulle jag åka i? Jag visade youtube filmer på start och landning, och ungarna immiterade kommunikationen mellan pilot och flygledare.

Flygplan har verkligen gjort något otroligt med mänskligheten. Ekonomin skulle kunna var global utan flygplan, det var den redan under Kongofristatens dagar, men känslan av att dela samma jord har blivet mycket mer greppbar om man på minder än ett dygn kan nå nästan hela jorden.

Hur många har chansen? Kommer ungarna på gatan utanför teatern få flyga med flygplan i framtiden?

-Helt säkert. De kommer att vara piloterna.